Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

Fethiye Alternatif Yürüyüş Parkurları Hakkında ve Rota Bilgileri

Başlangıcı da olması sebebiyle Likya Yolu'nun en çok yürünen kısımları Fethiye-Faralya (Kelebekler Vadisi)-Kabak-Alınca bölümleri gibi gözüküyor.

Buraya giden arkadaşlar Likya Yolu haricinde Fethiye Belediyesi'nin Ersin Demirel ile hazırladığı sarı-kırmızı işaretli ve çeşitli bölümlerde tabelalarını da görebildiğimiz Fethiye Alternatif Yürüyüş Parkurları'nı da yürüyebilirler. Çoğunu yürümedik ancak işaretler bir çok kısımda kaliteli ve izlenebilir. Parkurlar Likya Yolu kadar yoğun yürünmediği için olası bir işaret kaybında patikaları gözlemleyebilmek önemli. Ersin Demirel'e bu çalışmasında teşekkür etmek lazım. Aşağıda Wikiloc linkini verdiğimiz parkurları onun belediye ile yaptığı çalışmalardan toparladık. Ayrıca 2015 yılında Kabak'ta tanıştığımız bölgeyi çok iyi tanıyan Nihat Tokdil de bu bölümleri belirlememizde yardımcı oldu sağolsun.

Yürüdükçe kendi gözlemlerimizi tabii ki ekleyeceğiz ama siz bu satırları okurken bizim keyfimizi beklemeden bir derleme yapalım bizden önce sizi ittirelim dedik.

Aslında bu bölgeye gidiş amacımız büyük çoğunluğumuzun Likya Yolu ancak havalar ısınmaya başlayıp sahil tarafından ayrılmak istemeyenler için günlük sahil parkurları veya Fethiye taraflarında konaklayacaklar için Kayaköy parkurları önerilebilir. Likya Yolu Ovacık'tan başlıyor gibi görünse de yakın zamanda Antalya'da Hisarçandır'a eklenen ilave 2 parkur (2 günlük yürüyüş) ile Likya Yolu Konyaaltı'na kadar devam eder oldu. Benzer durum başlangıç noktası olan Fethiye tarafında da var aslında. Ovacık'ta hepimizin bildiği giriş aslında Fethiye-Kayaköy ardından Ovacık'a kadar uzamış durumda. Hatta Kayaköy taraflarında bildiğimiz sarı levhası bile var. Bu arada bazı bölümlerde işaretlerin -Likya Yolu üzerinde de olduğu gibi- işletmeciler tarafından değiştirildiğini de duyduk. Dolayısıyla aşağıda linkini verdiğimiz orjinal parkurları telefon veya GPS'e yükleyerek yanınızda bulundurmanızı tavsiye ediyoruz.

Başlıklar altında özetlemek gerekirse Fethiye taraflarında Likya Yolu parkurlarına alternatif olarak;

- Ölüdeniz - Kayaköy - Gemiler Koyu - Afkule Manastırı - Fethiye
- Faralya - Kirme üzerinden Babadağ zirvesi çıkışları ve Pinara Antik Kenti
- Faralya - Kabak (sahilden)
- Kabak - Balartlı Kumsalı - Kalabantia (İnsuyu) - Osmanlı Sarnıcı (Likya Yolu Sidyma-Gey ayrımı/Sancaklı Mevkii/Avlan Mah.)
Osmanlı Sarnıcı - Kalabantia (İnsuyu) - Asarardi Sahili (Ge Köy sahilleri)
- Gey/Bel/Yediburunlar üzerinden Büyük Çakıl sahiline iniş bölümlerini belirtebiliriz.

Ayrıca Babadağ zirvesi üzerinden daha içerilerde kalan oldukça etkileyici Pinara Antik kentine yapılacak alternatif yürüyüş ekstra olarak eklenebilir. Likya döneminden kalan, Roma etkilerinin sahildeki şehirlere göre nispeten daha az görüldüğü Pinara'da kuş yuvasına benzeyen kaya mezarları, antik tiyatrosu, agorası ve odeion görülebilir.

Yukarıdaki parkurlar hakkında GPS bağlantılarını da verip, yukarıda belirttiğimiz üzere çalışacağız. Hepsini tek tek test edip görmediğimiz için Sarı-Kırmızı yol işaretleri, konaklama ve su imkanları konusunda net konuşamıyoruz. 

Fethiye Alternatif Parkurları Genel Görünümü

Fethiye Alternatif Parkurları Yol İşaretleri

Likya Yolu ve Alternatif Parkurların kesiştiği yerlerden biri
(Kabak sahiline iniş)

Fethiye Alternatif Parkurları GPS bilgileri:

Fethiye - Kaleköy Bölgesi
- Fethiye-Kayaköy-Ovacik (18 km.) - GPS bilgileri
- Ölüdeniz-Kayaköy-Ovacik (13 km.) - GPS bilgileri
- Kayaköy-Gemiler Koyu (6 km.) - GPS bilgileri
- Kayaköy-Afkule Manastırı (10 km.) - GPS bilgileri

Babadağ Bölgesi
Ölüdeniz-Kozağac-Babadağ Zirve-Kirme (24 km.) - GPS bilgileri (Kozağaç'a kadar Likya Yolu takip ediliyor.)
Babadağ Zirve-Pinara Antik Kenti (20 km.) - GPS bilgileri

Faralya - Kabak
Sahil bölümünden yürümek isteyenler için bu parkur yukarıdan yayladan giden Likya Yolu'na alternatif olabilir. 


Ge Köy - Yediburunlar - Büyükçakıl Sahil

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال