Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

YANINIZA ALINACAKLAR - (MANDATORY ITEMS DURING HIKING&CAMPING)

For any detail, you can get in contact directly with us for communication in English. Please do not hesitate to ask for help. (altugsenel@gmail.com).



Yanınıza alınacaklar konusunda seçici olmanızı tavsiye ediyoruz. Ne kadar çok ağırlık olursa her yürüyüş çekilmez hale gelebiliyor.

Her ne kadar yürüyüş sonunda bir sonraki sefere daha az malzeme alacağız desek de işimizi garantiye alıp yine dolduruyoruz çantaları.


Bu listeyi tecrübelerimiz sonunda sürekli güncel tutmaya çalışıyoruz. Kişiden kişiye ihtiyaçlar tabii ki değişecektir ancak unutulmasın ki her ilave ağırlık anlamına geliyor. Çantayı hazırlarken “Acaba kullanır mıyım?” dediklerinizi almaya inanın gerek yok.

Çadır: Sırtınızda gezeceği için 3 mevsimlik kurulumu kolay hafif bir çadır işinizi görür. Çadırın hafif olması demek kalite demek oluyor. Yine de tercih sizin. hele kışın gitmeyi planlıyorsanız 4 mevsimlik çadır tercihiniz olsun. Yorgunlukla kurulum yapacağınız için kurulumun kolay olmasını tercih edin.

Çadır Malzemeleri: Paketlendiğinde çok yer tutmayan, 3 mevsimlik bir uyku tulumu. Mat. Bivak Torbası da tercih edebilirsiniz.

Çanta: En fazla 50-60 litrelik, su geçirmeyen omuzlarınızı acıtmayan (çok da ucuz olmayan cinslerden) bir çanta işinizi görecektir. Özellikle çanta seçerken alt bölümlere ulaşabilmeniz için orta ve alt bölümü fermuarlı çantaları tercih edebilirsiniz. Sadece üst tarafından ulaşılabilen çantaların kullanılabilirliği biraz daha sıkıntılı olabilir.

Ayakkabı: Ayakkabı en önemli malzeme denebilir. Su geçirmeye dayanıklı, terleme problemi az olan (goratex gibi) çarşak bantlı kaliteli bir bot. Orta seviye botların 1 haftalık yürüyüşle pert olacağından emin olun. Özellikle botlarınızı deneyerek alın. Aksi takdirde su toplama, vurma gibi problemler en can sıkıcı olaylar. Yedek ayakkabı yanınıza almanız çok iyi olabilir ama botlarınız kaliteliyse gerek bile olmaz. Burada unutulmaması gereken önemli bir nokta, yürüyüş için ayakkabıyı alıyorsanız yollara düşmeden ayağınıza uzun bir süre mutlaka kalsın. Ayaklar alışsın. Vurup vurmadığını anlayın ki yürüyüş başladıktan sonra bunu anladığınızda çok geç olur. Vuran bir ayakkabı ile uzun bir süre yürüyemezsiniz.

Giyim: İhtiyacınıza bağlı olarak 3-4 t-shirt, geceleri yorgunluktan üşüme nöbeti için 1 uzun kollu çantada ağırlık yapmayacak polar tarzı bir sweatshirt. Hem üşüme hem de uyku için ince bir eşorfman altı. Don yerine kaliteli, içi donlu deniz veya outdoor şortlarından 2-3 adet alabilirsiniz. Yine de pişik gibi sorunların önüne geçebilmek için 1-2 adet don da yanınıza almayı tercih edebilirsiniz. 4-5 çift çorap. Şapka. Yağmurdan korunmak için panço. Gerektiğinde çamaşırlarınızı sudan geçirip çantanızın dışına kurumaları için de asabilirsiniz.

Yemek: Köylerden geçileceği için yemek konusunda ciddi sıkıntılar yaşamayacaksınız. Ağırlık olmasına razıyım diyorsanız yanınızda ocak, tencere gibi malzemeleri götürüp götürmemek size bağlı. Yanınızda açlığınızı bastırıp, enerji verebilecek 2-3 avuç kuruyemiş bulundurabilirsiniz.
Ayrıca yanınızda en fazla 3 öğün yemek bulundurun. Aslında 3 bile fazla ama zaman zaman bazı köylerde bakkal olmayabiliyor. 3 öğün derken sabah kahvaltı, akşam yemek ve ertesi sabah kahvaltısı anlamında.
Yemek olarak yanınıza klasiklerden yağı süzülmüş ton balık, barbunya veya patlıcan konserve, bayatlamayan lavaş ekmeklerden veya lavaştan çok daha hafif olan kızarmış Etimek Ekmek (marketlerde var), tüp şokella alabilirsiniz. Ayrıca çok ağırlık yapmayan limonlu toz içecek (tang) bulundurabilirsiniz. Bittiğiniz anda enerji veriyorlar. Yazılardan da okuduğunuz üzere yol üzerinde köyler var, köyde yaşayanlar da yardım etmeyi seviyorlar. Çok fazla para vermeden yeme-içme ihtiyacınızı rahatlıkla karşılayabilirsiniz. Bazen de güzel bir manzaraya karşı bir yemek yemek isterseniz yanınızdakiler size her türlü yetecektir.


Diğer gerekli malzemeler:
  • Su tenekesi (plastik tercih etmeyin, uzun yürüyüşlerde koku yapıyor. Sigg tenekesi olabilir)
  • Yürüyüş Batonları (kesinlikle gerekli)
  • Cep Telefon Şarjı (her türlü acil yardıma karşı telefonunuzun pili bitmesin. Köylerde vereceğiniz kısa molalarda bile şarj edebilirsiniz)
  • Haritalar, Paftalar ve yolculuk öncesi notlarınız
  • Fotoğraf Makinası (şarjı bitmesin. Mümkünse kalem pilli alın)
  • Çakı
  • İlaç (kas gevşetici, vitamin, aspirin, pudra, bandaj & yara bandı)
  • Diş Fırçası-Diş Macunu, küçük sabun (Şampuan isteğinize bağlıdır)
  • Islak Mendil (sıyrıkları temizleme, tuvalet sonrası bakım gibi temel ihtiyaçlar)
  • Müze kart (Xanthos, Letoon, Olympos gibi yerlere ücretsiz giriş imkanı sağlar)
  • Kimlik, Kredi kartı (kartınızı merkezlerde kullanabilirsiniz. Fazlaca nakit taşımaya gerek kalmaz.)
  • Ledli Lamba (gece aydınlatması için her yerde satılan, pille çalışan uzun ömürlü lambalar)
  • Kibrit veya Çakmak (bulunsun. bir sebebi yok. ne de olsa ateş. Tabii ki acil durumlar için. Son zamanlarda bölgede yangınlar giderek artıyor. Aman dikkat diyoruz.)
  • Uygun miktarda pil (GPS veya Fotoğraf Makinası için. Mümkünse Alkalin tercih edin)
  • Poşet veya buzdolabı poşeti (küçük ve orta boyda 2şer 3er adet alabilirsiniz. Kirlilerin, çöplerin içine konması ve çanta düzeninin sağlanması için faydalıdır).
  • Paket lastiği (elbise ve eşyalarınızı bir arada denk halde tutmak için faydalı olacaktır)

Diğer gerekli olabilecek malzemeler (isteğe bağlı):
  • GPS (cihaz olarak isteğe bağlı. Ancak akıllı telefonlarda offline çalışan bir harita üzerinde rotanın bulunması olası bir kaybolmaya karşı güvencedir. Likya Yolu parkurlarında biraz daha az ihtiyaç duyulabiliyor ancak Karia veya Frig Yollarında gerekiyor. Telefon uygulaması da yüklenebilir.)
  • Köpek Kovucu (Likya, St.Nicholas ve Karia'da taşınmasa da olabilir ama Frig Yolu boyunca yanınızda bulunması iyi olur)
  • Ipod (isteğe bağlıdır. Müzik ruhun gıdası)
  • Güneş kremi (isteğe bağlı)
  • Güneş Gözlüğü (isteğe bağlı)
  • Yedek Ayakkabı (asıl ayakkabı kadar kaliteli olmasa da yedek olarak isteğe bağlı. Ayakkabınız kaliteliyse hiç gerek de yok.)
  • Terlik (yürüyüş bittiğinde, denize girerken veya uzun molalarda ayakların rahat edebileceği türden hafif bir şey tercih edilebilir)
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال