Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

TAVSİYELER - (LITTLE ADVICES FOR A PEACEFUL WALK)

AT THE BEGINNING: For any detail, you can get in contact directly with us for communication in English. Please do not hesitate to ask for help. (altugsenel@gmail.com).


Genellikle yabancı turistlerin yürüdüğü, hatta geçtiğimiz köylerden duyduğumuza göre son senelerde biz Türklerin de sayısının artmaya başladığı bu antik yolun bizden sonrakilere de kalabilmesi için hepimizin yapması gereken bu parkuru korumak.

- İşaretlerin siliniyor olması sebebiyle, silinmeye yüz tutmuş veya silinen işaretlerin olduğu yerlerde babalar yapmak.
- Çöplerimizi atmamak. Mümkün olan en yakın yerleşime kadar taşımak.
- Genelde orman ve patika yürüyüşleri yapacağınız için ateş yakmaktan kaçınmak.

Dünyada en uzun yürüyüş parkurlarından biri olan 2000 yıllık Likya Yolu'nu korumamız ve bizden sonrakilere de bırakabilmemiz için sizlerin de yardım ve desteği çok önemli.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Yürüyüşünüzü ÇOK AĞIR çanta ile yapmamanızı, maksimum 2 veya 3 öğün yemek yanınızda bulundurmanızı, yolculuk sırasında bol bol su içmenizi tavsiye ediyoruz. Yolda su bulamamak gibi bir sorununuz da yok.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Ayrıca geçeceğiniz köylerde yaşayan insanlar çok iyi niyetli. Unutmayalım ki bu yolu yürüyecek olan bizler bu yoldan geçen yolculardan sadece birisiyiz. Hoşgörü ve muhabbeti onlardan sakınmayalım. Büyükşehirlerin büyüsünden midir bilinmez??? ama bizim onlara soracaklarımızdan fazlasını size soruyorlar.

Unutmayalım ki bu 2000 yıllık yolun korunabilmesi biz doğaseverlere bağlı.
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال