Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

Çantalara uçak veya otobüste zarar gelmemesi

Zamanda bize de yapılmış bir tavsiyeden yola çıkarak sizlerle bu deneyimi paylaşalım dedik. Konumuz çantalarımızın transferi sırasında korunması.

İnsanın kendi malı olmayınca maalesef kimse eşyalara sahibi gibi özenli davranmıyor. Bunu çantalarımızı havaalanı veya otogarda bagaja teslim ederken sağlam verip zarar görmüş halde almamız imkan dahilinde bir durum.

Çantalarımıza gelebilecek (perlonlarının kırılması, sırt/bel yastıklarının yırtılması veya kopması) bir zarar tüm programın iptal olması anlamına gelebilir. Yeni bir çanta alınmasını yazmıyoruz bile. Bu işin sigortası, hukuki süreci olabilir ama özenerek, büyük hayallerle yaptığımız program yanıyor en kötüsü de bu.

Böyle bir durumun yaşanmaması veya ihtimalinin en aza indirilmesi için basit ve ucuz bir uygulama tavsiye edebiliriz.

Çantanızı bagaja teslim etmeden önce çantalarınızı, varsa çadır, baton ve diğer dışarıda duran eşyaları çantaya bağlayarak marketten alacağınız bir streç film ile çantayı sabırla kaplamak. Çevir çevir bir süre sonra sıkılıyor insan, bu sebeple “sabırla” bölümünü ilave ettik.

- Fermuar ve perlonlarını daima kapalı, sırt ve bel yastıkları kısaltılmış olarak, gevşeklik kalmayacak şekilde çantanın toplu halde kalması.

- Çadır, baton gibi dışarıda kalacak ekstraları çantaya yapıştırdıktan sonra streç film ile kaplamaya başlamak.

- Streç filmi unuttunuz mu? Beceremediniz mi? Bu da dert değil. Havaalanlarında hatta büyük otogarlarda benzer uygulamayı yapan makinalar var ama biraz daha pahalıya.

Çanta oldukça sıkı kaplanacağından seyahat sırasında ihtiyacınız olabilecekleri film ile kaplamadan önce yanınıza almayı unutmayın. Açtıktan sonra kapatması da dert olacaktır. Özetle, çantanızı teslim alana kadar da filmi çıkarmayın.

Teslim aldığınızda streç filmin halinden çantanızın nasıl ve ne şartlarda taşındığını, "yahu bu adamlar ne anlatmaya çalışıyor böyle?" sorusunun cevabını anlayacaksınız.


Çanta kaplandıktan sonra.
Yer: Sabiha Gökçen Havaalanı


Perlonları kapatılmış bir çanta

Perlon

Çanta teslim edilirken perlonları kapalı,
kemer ve askılar gevşek kalmamalı

Bu da mutfaklerda sıkça kullandığımız bir streç film

Streç film rulosu. Sabırla hepsini kullanın.
Fazla sarmaktan asla zarar gelmez.
Sadece açarken uğraşırsınız o kadar.

Batonlar da kenara sıkıştırılmış durumda.
Yolculuğa hazırız.
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال