Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

LİKYA YOLU REHBER KİTABI - "Adım Adım" Likya Yolu

"Yürümek bir düşünme eylemidir. Yürümek kendinizle başbaşa kalmaktır. Yürümek kişiye özeldir."

"Başkalarının deneyimini bilmeden deneyimlemek mümkün olmayabilir.

Kendi deneyimimizi yaşamadan da başkalarının deneyimlerini anlayamayız"

Yıllar önce bilinmeyeni fazla bir denklemdi Likya Yolu. Ne kadar yol tecrübeniz olursa olsun önünüzde 500 km.den uzun bir yol olunca bilinmeyeni ve sorulacak sorusu da çok oluyor. Yakın bir döneme kadar da kaynaklar çok kısıtlıydı. Her yolun sonunda deneyimlerimizi bizim ufaklıklara hatıra olması için yazmaya başladık.

Tabii detay bol olunca deneyimlerimiz, notlarımız ve GPS verileri çok sayıda insanı yollara düşürdü, yola çıkmaya teşvik etmeye başladı. Yolun "zor" olmadığını anlattık Mehmet ile birlikte. Soru soranları geri çevirmedik. İyi-kötü cevaplamaya çalıştık halen böyle devam ediyoruz. Amacımız çocuklarımız ve gelecek nesillere yürüyüş yolları ve doğayı sevdirip onlara güzel bir gelecek bırakmak olmalı.

Webde uzun uzun yazdığım notlar ve deneyimlerden oluşan yol notlarını "Adım Adım Likya Yolu" kitabına sığdırmaya çalıştım. Kitapçılar ve internetten de satın alınabilecek. Kitabın ilk baskı 20 Mart 2018, dördüncü baskı 01 Mart 2021 tarihinde satışa çıktı. Altıncı baskı Sonbahar 2022 için planlanıyor.

Kitabı imzalı olarak edinmek isteyenler email atabilir (altugsenel@gmail.com). Email ulaşır ulaşmaz en geç ertesi gün kargolarım.

İmzalı kitabı aşağıdaki linkten sipariş edebilirsiniz.


Kitap BKM, Kitapyurdu, İdefix, D&R ve tüm kitapçılar ve internet kitapçılarında bulunuyor.

Yürüyenin halinden yine yürüyen anlar. Boyut olarak daha küçüğü yok. 12x19. Bildiğimiz A4 kağıdın yarısından da küçük. Haritası A2. Nasıl sığdı? Sığdı bir şekilde.

Bu kitabı sadece bir yol rehberi olarak yazmadım. İçeriğini yolu yürümek isteyip, imkanı olmayanları da düşünerek hazırlamaya özen gösterdim. Tarihini, doğasını, yürüyüş öncesi hazırlıkları, görselini ve rotasını "adım adım" yazarken çantalarda ve hafızalarda ağırlık yapmayacak kadar anlatmaya çalıştım. QR Kodları ile her parkurun GPS verilerine, işletme ile ilgili bilgilere ulaşabileceksiniz. Bu kitabı salt bir rehber değil "sık sorulan sorular" kitabı olarak görmenizi isterim.

Tabii ki ekinde A2 boyutunda hazırlamış olduğum haritası ile birlikte.

Neden "Adım Adım"?

Adım Adım bir seri olacak o yüzden. Bu kitap bir başlangıç. Farklı diyar ve yolların da "Adım Adım" kitapları olacak.

Yolda yürürken bir arkadaş bu kadar deneyimi bir kitap yapmalısın dediğinde tebessüm ederek gülüp geçmiştim. Hayat ne zaman nereden yakalıyor hiç belli oluyor. Her yaş, yaşanan her an bir tecrübe...

Sevgiyle...

Altuğ Şenel


Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال