Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

ETKİNLİK DAVETİ ve ÖNERİSİ: LİKYA YOLU'NDA ÇÖP TOPLUYORUZ (KASIM 2017)


2017 SONBAHAR ETKİNLİĞİ - KASIM

Fotoğrafta yerde bir tane çöp yok değil mi? Ne güzel ama yakından hiç de öyle değil.



Her yıl binlerce insanın yürüdüğü Likya Yolu hepimiz için çok değerli. Ne olursa olsun her bakımdan yolu ve çevresini elimizden geldiğince korumamız gerekiyor diye düşünüyoruz. Tahmin ediyoruz ki birçoğumuz aynı fikirdeyiz.

Belirli bölgelerin kirlilikten, çöpten berbat durumda olduğu Likya Yolu için birşeyler yapsak? Kendi yolumuzu kendimiz temizlesek nasıl olur?

İlkbahar ve Sonbahar yürüyüş sezonu sonrası (lokasyon durumuna bağlı olarak) bir haftasonu örgütlenip sık yürünen ve çöpün bol olduğu yerlerde (örn. Fener, Musa dağı, fethiye başlangıç noktası gibi) bir çöp etkinliği yapalım. Lokasyonu yakın dönemlerde yürümüş arkadaşların raporları doğrultusunda belirleyebiliriz. Gerekirse bir veya iki servis tutar, yakın bölgelerde 2-3 farklı gruba ayrılır, akşam kamp alanında toplanırız.

Tarih duyurusunu ilerleyen tarihlerde yapacağız. Çöp toplayıp, tanışıp Likya havası alırız. Bu gibi etkinliği yürüyüş programlarının tamamlandığı dönemde yapalım ki maksimum kirliliği minimuma indirmeye çalışalım. Doğayı da kışın rahat uyutup baharda temiz bulalım.

Buluşmayı çadırlı konaklama veya çevrede bulunan pansiyonlarda dileyenlerin konaklayacağı şekilde yapabiliriz. Şimdiden "ben varım" demenize gerek yok. Zaman olarak aklınızda bulunsun sonuçta herkes kendi imkanları ile geliyor olacak. Yakın tarihte programlarınıza bakıp karar verir altugsenel@gmail.com adresine email atabilirsiniz.

Program detaylarını buradan duyuruyor olacağız. Gelebilen gelir. Yol hepimizin. Daha önemlisi bu buluşmaları senede bir kere yapalım ki bizden sonraki nesillere temiz bir hatıra bırakmış olalım...

Ne dersiniz?
Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال