Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

YARARLI EKİPMAN - HAYAT KURTARAN PİPET – LIFESTRAW

Hayat kurtaran pipet’i Likya Yolu üzerinde bulunan eski Roma sarnıçlarından çektiğim sularda deneme fırsatı buldum. Memnun da kaldım zira motorlar bozulmadı, mide bulantısı olmadı, ölmedim vs.

Hepimiz biliyoruz ki bu bölgelerde -gerekmedikçe- dezenfektan haplarla bile içmek bize çok mantıklı gelmediğinden yanımızda bolca su taşımayı tercih ediyoruz ama geçen sene Demre/Kaş civarlarında yürüdüğümüz St. Nicholas Yolundan sonra böyle bir ürüne ihtiyacımız olabileceğini düşünüyorduk.

Yine taze su taşıyoruz tabii ama suyun tadı (yağmur sularından oluşuyor) tazesine göre biraz daha farklı zaten öyle de olmasını beklerdim ama bu ürünün amacı farklı zaten. Hayat kurtarması, yani içilebilir su imkanı sağlaması. 

İçerisinde kılcal fiber filtre var. 1000-1500 litreye kadar kullanılabiliyor. Filitre kullanılamayacak duruma geldiğinde su gelmiyormuş zaten. Detayı aşağıdaki linkte.


Kadıköy K2 Outdoor’da 85 TL civarıydı (Nisan 2015). İlgilenenler düşünebilir.


Örneğin nerede denendi? Sidyma/Gey ayrımıdaki büyük Osmanlı sarnıcında. Köylü bile oradan su içilmiyor diyordu. St. Paul’de de denemeye devam edeceğiz.

Boğaziçi (Sidyma/Gey) Osmanlı sarnıcı.
Sarnıç içerisindeki su kendisi gibi toprak renginde.
Çevredekiler sadece hayvanların su ihtiyacı için kullanıyor.





Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال