Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

Ağırlık azaltma önerileri - Fotoğraf Makinesi tavsiyesi




Gerek gösterilerde, gerekse mail ile fotoğrafları hangi makine ile çektiğimiz soruluyor. Bu yazacaklarım tamamen çanta ağırlığı azaltma yönündedir.

Sonuçta artık herkes markete gidip kendisine giriş seviyesi bir DSLR fotoğraf makinesi alabiliyor oldukça hesaplı fiyatlara. Ancak yürürken bunları kullanmak oldukça zahmetli maalesef. Hatta çoğu yerde çıkartıp çekmeye üşeniyor insan. Ekibin fotoğrafçısı Altuğ der ki:

Ben elimdeki ekipmanlardan sizlerle paylaşarak tavsiyede bulunayım ki en azından size 1-1.5 kilo kazandırmaya çalışayım.

İlk fotoğraf klasik compact. Çok insan böyle bir cihaz kullanıyordur muhtemelen. Ağırlık olarak yaklaşık 200-250 gram. Gayet iyi.

İş hatıra boyutundan çıkıp biraz daha kaliteli birşey çekmeye gelince işin boyutu değişiyor tabii. Dolayısıyla ikinci fotoğraftaki gibi aynalı bir DSLR taşımanız gerekir ki yanına tele ve geniş açı objektiflerini de alırsanız taşıdığınız sete göre yaklaşık 2-3 kg. ağırlık demektir. Yürürken taşıması zahmetli, objektif değiştirmesi size zaman kaybettirecektir. Şahsen ben 2011'de bu makineyi götürmüştüm ama ilk 2 gün haricinde çanta içerisinde gezdi ve fotoğrafları birinci fotoğraftaki kompakt makine ile çektim. Mehmet önde tren gibi giderken ben çantadan makine çıkartmaya çalışıyordum.

Üçüncü fotoğrafta son 2 senedir oldukça yaygınlaşmaya başlayan aynasız makine var. Bu makineler de nispeten kaliteli fotoğraf, Full HD video çeker ve ağırlık olarak yaklaşık 500-600 gramdır. Ben 2013'te bu makineyi taşıdım ve çok da memnun kaldım. Üzerindeki lensi çok gerekmedikçe değiştirme gereği duymadım. Gördüğünüz gibi elimde tutuyorum ve dördüncü fotoğraftaki gibi küçük çanta içerisinde belinde taşıdım. Yani sürekli elimin altındaydı. Diğer lens de yine bu çantanın içerisindeydi.

Sonuçta bir de Likya Yolu'nda kullanacağınız fotoğraf makinesi için yatırım tabii ki yapmayın ama makine aldığınızda büyül DSLR makinelerin yürüyüş sırasında çok da kullanışlı olmadığını bilin. Ya fotoğraf ya yürüyüş. İzinleri kısıtlı, zamana karşı yarışan biz çalışanlar için iki keyif bir arada olmuyor. Evet taşırken zahmet çekmemiş olabilirsiniz ancak 90lı yıllarda Kaçkar dağlarına dahi bu tür büyük makineleri ellerimle taşımış biri olarak (mehmet şahittir) ben çok da hamallık yapılması taraftarı değilim. Marka vs. önerisi, tavsiyesi yapmak da istemem. Her markanın aynı özelliklerde makineleri var.

TAMAMEN AĞIRLIKTAN TASARRUF AMAÇLI YAZDIM. SONUÇTA BUGÜN BEN ORTADAKİ BÜYÜK DSLR MAKİNEMI KULLANIYORUM ÇOK SIK OLARAK.

Ayrıca yanımda bir tane de yedek pil taşıyorum. Yol ortasında bitmesin diye.




Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال