Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

Likya'da koşmak - Tahtalı Run to Sky - 19-21 Mayıs 2017


19-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye’nin zorlu koşu organizasyonu ve ilk gökyüzü (skyrunning) koşusu olma özelliği taşıyan Mammut Tahtalı Run to Sky koşu organizasyonu Likya Yolu üzerinde Çıralı’da gerçekleştirildi.



Mammut ve markanın Türkiye distribütörü Sportive’in desteğiyle gerçekleştirilen bu etkinliğe Magma fotoğrafçısı olarak katıldım. 

- Tahtalı VK (kısa mesafe yüksek irtifa kazanımı)

- Mammut Tahtalı Run to Sky (28 km.)
- Tahtalı Berg Sky (55 km.)
- Tahtalı Ultra Sky (85 km.)
- Chimera Run (10 km.) olarak 5 ayrı kategoride koşulan koşunun Chimera Run bölümüne katıldım. Oraya gittiğimde kondüsyonumu da gözönünde bulundurduğumda 28 km.lik Run to Sky’a neden katılmadığım için üzülmedim değil ama kısa da olsa Likya’da bir koşu koşu tecrübesi yaşamak, yaş kategorisinde üçüncü olmak çok farklı ve özel bir deneyim oldu.


Bu tür alternative etkinliklerin sayısı ülkemizde son yıllarda giderek artıyor. Vücudumuzun sınırlarını zorlamak durumunda olduğumuzdan belli bir bilinç ve düzenli antreman programı eşliğinde yapılması gereken alternative sporlarda ego ve hırsı bir kenara koyup mütevazi olmak gerekiyor.

Yol işaretlemelerinden organizasyona kadar hiçbir sorunun yaşanmadığı, her geçen yıl bir öncekinin üzerine koyarak gerçekleştirilen bu organizasyonda emeği geçen Sportive Türkiye, Mammut’a ve Polat Dede’ye bir doğasever olarak teşekkür ediyorum.


Parçası olduğumuz doğada yürümekten, koşmaya kadar yapılan her etkinlik farklı bir tecrübe ve iyi organize olmak gerekiyor.. Öğretileri azımsanamayacak kadar fazla. Hele ki böylesine güzel bir coğrafyada yaşıyorsak...

Böyle yarışlara girme, birincilik üçüncülük, en hızlı yürüme, koşma takıntım yoktur. Katılırmısın dediler "olur" dedim. Likya Yolu'nda defalarca yürüdüğüm yollarda koşmak da varmış.

Kondüsyonum da iyiymiş. Düzenli yürümek ve antreman işe yaramış anlaşılan. Çok kişi yürürken Chimaera (Yanartaş) merdivenlerini koşa koşa çıktım. İnişi anlatmayacağım.

Yine de "Yürümek" güzeldir derim.

Sevgiler

Altuğ ŞENEL














Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال