Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

Efes Mimas Yolu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede bulunan yürüyüş grupları ve gönüllüler aracılığı ile ortaya çıkardığı yaklaşık 700 km.lik Efes-Mimas Yolu’nun (başlangıç adı ile İon Yolu. Telif sorunları sebebiyle Efes-Mimas olduğunu duyduk) rehber kitabı Atlas Dergisi’nin Ekim 2016 sayısında ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Kaçıranlar veya almayı unutanlar İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Tanıtım Şube Müdürlüğü ile temasa geçerek kitabı temin edebilirler.

Rotaya ve kitaba ait fotoğrafları sizlerle paylaşıyoruz. Daha da önemlisi ekip tarafından ortaya çıkartılmış rotaları değiştirmeden “gpx” formatına çevirip Wikiloc’a aktardık. Dileyenler aşağıdaki linkten “zip” olarak indirebilir, dileyen wikiloc linkinden kontrol ederek tek tek de indirebilir. Toplamda 48 adet yürüyüş parkuru bulunuyor (toplam 50 dosya). Bazısı uzun bazısı kısa öngörülmüş.


Rotaları henüz biz de tamamlamadık ancak korunması gerektiğini düşündüğümüzden bir an önce bize bu rotaları kazandıran ekiplerin orjinal parkurlarını paylaşalım ki herkes yollara düşsün istedik.

Parkur bazlı işaret sıklığı hakkında bir fikrimiz yok ancak artan yürüyüş yolları ile GPS (cihaz veya telefon) kullanılması gerekliliği ortaya çıkmaya başladı.

Bu tür yollar biz doğaseverlere kazandırılıyor. Bize düşen bu yolları korumak ve temiz tutmak...

Kazasız belasız keyifli yürüyüşler.

Deneyimlerinizi, uyarı ve sorularınızı bize email atarak paylaşabilirsiniz.



Efes Mimas Yolu Haritası

Efes Mimas Yolu GPS İzleri

Yol Haritası ve Kitabı

Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال