Likya Yolu Haritaları, günceler, rota bilgileri, Likya Yolu GPS bilgileri, diğer tüm yazılara sayfanın üzerindeki MENÜ sekmesinden kolayca ulaşabilirsiniz

Likya Yolu'na 2017 İlkbahar'dan itibaren eklenecek yeni rotalar - Demre


Likya Yolu üzerine Kapaklı-Çayağzı-Demre arasına yeni rotalar ekleniyor. Böylece sera ve yol çalışması sebebiyle yürünmesi pek tercih edilmeyen Myra-Gürses-Çayağzı parkuru biraz daha tarih ve doğa ile yer değiştirmiş olacak.


Hoyran, Davazlar ve Tyrsa üzerinden Demre Çayı boyunca Myra'ya ulaşılıyor olacak.

Ynei parkurlar henüz devreye alınmadı çalışmalar ve işaretlemeler Ocak 2017 itibariyle devam ediyor. Yola çıkmadan önce mutlaka son durum hakkında bilgi almak gerekiyıor ki sorun yaşanmasın. 2017 ilkbahara hazır olması planlanıyor ama doğada tarihler kesin olmaz.

Çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkürler...

Bizlere de korumak ve temiz tutmak düşüyor tabii. Likya ve tarihin en yoğun olarak görüldüğü yeni eklenecek Demre parkurlarını likyayolu.org güncemize yürüyüp eklemek için plan ve program yapmaya başladık bile...



Fotoğraf ve aşağıdaki yazı Çayağzı Andriake Camping'den Barış tarafından paylaşılmış olup kendisi de çalışmalara destek vermektedir. 

Gelecek Turizmde projesi kapsamında,Demre de ki güncel Likya Yoluna,Kate Clow'un önerisiyle,Likya'nın dağları ve antik şehirlerine giden patikalarda eklendi. Böylece yürüyüşçüler Kapaklı Köyünde mola verip,dinlenip,rota alternatiflerini değerlendirebilecekler. Yeni rotayla Istlada, Hoyran ve Trysa antik şehirleri ziyaret edilebilecektir. Likya Yolları, Demre Çayı, Köşkerler ve Zeytin/Alakilise mevkiilerinde St.Nicholas yollarıyla da kesişmektedir. Bölgede profesyonel uzun yol yürüyüşçüleriyle birlikte, kısa ve ya günübirlik yürüyüşler içinde birçok alternatif oluşacak. Kapaklı Koyu'na yapılacak iskele sonucunda da gezginler denize girebilecek ve Kekova tekne turlarına katılabileceklerdir. Proje kapsamında Kapaklı ve Hoyran köylerinde kafeterya kurulacak ve ziyaretçiler 3 öğün ev yapımı yemek ve erzak tedarik edebileceklerdir. Haftanın belli günleri köylerde ekolojik pazar da kurulacaktır. Proje Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler ve Anadolu Efes Grubu destekli olup Kültür Rotaları Derneği, Demre Belediyesi, Demre Kaymakamlığı ve Kapaklı Muhtarlığı projeye iştirakçidir.






























Daha yeni Daha eski

نموذج الاتصال